IPad Pro gör sitt intåg i NHL

IPad Pro gör sitt intåg i NHL

Apple kommer att förse coacher och andra med iPad Pro i samband med NHL-slutspelet som nyligen startat.

Alla de 16 slutspelslagen har försett med tre iPad Pro och även iMac-datorer för att kunna följa statistik, se videoklipp och repriser. De senare kan användas för att utmana domslut vilket varje lag har rätt till att göra ett begränsat antal gånger under en match.

This season, coaches have been able to use video monitors on the bench to help them decide when to challenge offside and goaltender interference situations. The iPads, which were tested late in the regular season, provide real-time video capabilities to show players how they’re performing.

“By the time the player gets off his shift, that content is available within a minute, I guess, from the time it actually took place,” NHL executive vice president and chief technology officer Peter DelGiacco said. “Today generally speaking a lot of that would be done between periods and there’s a limited amount of time. … This kind of gives the coaches and the players real-time access so that they can make adjustments.”

AP

Mer teknik

NHL har alltid, historiskt, varit smått besatta av statistik ich det finns idag flera systemet som håller reda på vem som tvekar bäst mot vem, vilken kedja som presterar bäst i anfallszon i förhållande till speltid, vilken kedja som försvarar sig bäst i spel med en man mer och en man mindre. Det finns statistik över var skotten avlossas, hur många puckvinster som görs i respektive sarghörnet och så vidare. Allt mäts, allt jämföras och allt analyseras.

Även under match, i båset så tas videoklipp fram för att visa spelare vad de gjorde bra respektive mindre bra och som sagt domslut kan numera även utmanas av ledarna. Under grundserien i NHL så ändrades 86 av 313 utmanade domslut.

Lösningar

Det finns liknande tekniska lösningar även den svenska ishockeyn även om svenska lag inte tagit tekniken riktigt lika långt som i NHL. I Sverige brukar speciellt målvaktstränare vilja använda videoteknik för att visa räddningar och rörelser.

I NHL kommer lagen nu att få tillgång till statistik och videoklipp, direkt nere i båset.

Missa inte Mackens fråga!
Share This