Hackare försökte pressa pengar av Netflix

Hackare försökte pressa pengar av Netflix

De hackare som tagit sig in hos en tredjepartsleverantör till Netflix och som stulit det första avsnittet av den nya säsongen av “Orange is the new Black” försökte pressa Netflix på pengar.

Netflix vägrade och hackarna släppte därför det stulna avsnittet till Torrent-sajter ute på nätet där det nu kan laddas ned. Enligt nöjesttidningen Variety så ska hela säsongen, utom de tre sista avsnitten, ha stulits, och under en kort period så ska alla de tio första avsnitten ha legat ute på nätet för nedladdning.

The first 10 episodes of season 5 were apparently shared shortly before 6 a.m. ET Saturday, with the 10 files comprising a total of 11.46 gigabytes. The hacker, who uses the handle “thedarkoverlord,” published the premiere episode from the upcoming season of “Orange Is the New Black” on Friday to the Pirate Bay.

Intrång

Av det som framkommit hittills så har avsnitten stulits i samband med ett intrång i Larson Studios datorsystem i slutet av 2016. I samband med intrånget så ska tv-serier tillhörande Netflix, ABC, National Geographic och IFC ha stulits.

Den nya säsongen av tv-serien har premiär den 9 juni på Netflix.