Före detta anställd saboterade databas

Före detta anställd saboterade databas

Allegro MicroSystems LLC stämmer en före detta anställd; en tekniker som varit anställd i företaget i 14 år. Mannen misstänks för att ha saboterat en databas med finansiell information med hjälp av ett tidsinställt script.

Den nu misstänkte jobbade i Allegro MicroSystems LLC I 14 år innan han slutade 2016. Mannen hade under sin anställning fåttt få arbetsdatorer och en äldre dator som han skulle fp behålla för personligt bruk. I samband med att han slutade så återlämnades en av de bärbara datorerna. Allegro MicroSystems LLC  kontaktade mannen och bad att få tillbaka sina datorer.

Tidsinställt

Enligt stämningen så ska den före detta anställde då ha besökt arbetsplatsen, utifrån, och via parkeringsplatsen kopplat upp sig på företagets trådlösa nätverk och planterat ett tidsinställt script i företagets datorsystem. Allt detta genom att använda en annan anställds inloggning. Under sin tid på Allegro MicroSystems LLC så var den nu misstänkte ansvarig för flera interna databaser. Därifrån en databas med information om företagets ekonomi, redovisning och deklarationsunderlag. Fem veckor senare saboterades databasen och gjordes oanvändbar.

Allegro MicroSystems LLC spårade intrånget och kunde se att den dator som använts var den dator som mannen inte återlämnat.

Bleeping Computer

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This