Ficktjuv gripen tack vare Hitta Min iPhone

Ficktjuv gripen tack vare Hitta Min iPhone

En ficktjuv som stulit närmare 100 telefoner greps i helgen på Cochella, en musikfestival i som arrangerats i södra Kalifornien. Mannen hade en ryggsäck fylld av stulna telefoner.

Det var sedan offren upptäckt att deras telefoner saknades som de började att söka efter dem med hjälpa av Apples Hitta Min iPhone (Find My iPhone). Det visade sig att de stulna telefonerna då fortfarande var kvar på festivalområdet.

Some people inside the venue noticed that their phones were missing, so they used the app, you know, Find My iPhone, or however they were tracking it,” noted Indio Police Department public information officer Sergeant Dan Marshall.

AppleInsider

Ryggsäck

När de bestulna offren ringade in den nu misstänkte så var det hans ryggsäck som tilldrog sig intresse. Några av besökarna tillkallade säkerhetsvakter och mannen kunde gripas. I ryggsäcken återfanns närmare 100 stulna telefoner.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This