Få uppgifter om nya Apple Watch

Få uppgifter om nya Apple Watch

Det kommer en ny Apple Watch men Apples klocka är mera svårbedömd än andra produkter. Den första modellen lanserades i april, på våren, den andra modellen tillsammans med iPhone.

Det är svårt att veta om Apple tänkt uppdatera klockan varje år. Tidigare uppgifter har pekat mot att klockan kommer att uppdateras med glesare intervalller.

I den senaste uppdateringen kom bättre batteritid, vattentät, GPS och nya funktioner i mjukvaran, watchOS. Frågan är då vad Apple ska kunna hitta på i den tredje generationen?

Spekulerats

Det har spekulerats om OLED-skärm vilket ska göra klockan något tunnare. Mot bakgrund av att det nu är mycket nära en bekräftelse på OLED-skärm i iPhone så är det inte uteslutet att en sådan skärm också kommer till klockan. OLED drar mindre ström och ger en bättre färgåtergivning.

Sedan är det tämligen tunt och tyst om Apples klocka.

En förklaring kan vara att klockan är en förlängning av Apples iPhone och det betyder att mycket av nyheterna handlar om mjukvara. Kopplingar, funktioner och liknande mellan telefonen och klockan.

Gissning

Min gissning är att Apple kommer att bygga ut notiser och göra det möjligt att sortera och hålla bättre koll på vilka notiser som ska skickas vidare till klockan och vilka som inte ska göra det.

Apple satsar också mycket på hälsa och det finns som bekant en specialversion framtagen tillsammans med Nike. Det kan komma fler mätare i klockan, kanske då främst vad gäller mätning av sömnen. Idag sitter nog de flesta klockor på laddning nattetid, sömnen mäts inte, och det lär vara ett problem som Apple försöker att lösa med tanke på hur viktig sömnen är för vårt välbefinnande.

Puls, hjärtslag och blodtryck mäts idag och det finns funktioner för att du ska ställa dig upp, andas och påminnelser om att röra på dig. Sannolik kommer Apple alltså att satsa ännu mer på vår hälsa och koppla klockan till vår hälsa.

När

Så över till frågan om när Apple Watch 3 kan tänkas att lanseras. Min gissning får bli att det tidigast lär bli i samband med lanseringen av nya iPhone, iPhone 8. Apple kan också välja att lansera Apple Watch 3 nästa vår, alltså åren 2018.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This