EFF: Google spionerar fortfarande på elever

EFF: Google spionerar fortfarande på elever

Electronical Frontier Foundation konstaterar i en ny rapport att Google fortfarande samlar in personlig information om lärare och elever i de amerikanska skolor där Googles lösningar används.

Elever och föräldrar hamnar dessutom i ett hörn och har inte mycket val än att acceptera de datorer och de tekniska lösningar som i mycket stor utsträckning används i amerikanska skolor. Google har målmedvetet satsat på skoldatorer med billiga Google Chromebook-datorer.

Pris

Skolorna har ett tryck på sig att tillhandahålla datorer och göra det till ett överkomligt pris. Google erbjuder då billiga datorer med billiga tillhörande tekniska lösningar och mjukvaror – alla samlar in information om de enskilda individerna, konstaterar nu EFF.

Student laptops and educational services are often available for a steeply reduced price, and are sometimes even free. However, they come with real costs and unresolved ethical questions.4 Throughout EFF’s investigation over the past two years, we have found that educational technology services often collect far more information on kids than is necessary and store this information indefinitely. This privacy-implicating information goes beyond personally identifying information (PII) like name and date of birth, and can include browsing history, search terms, location data, contact lists, and behavioral information. Some programs upload this student data to the cloud automatically and by default. All of this often happens without the awareness or consent of students and their families.

Transparens

EFF kritiserar Google både för att samla in stora mängder data och för att inte berätta och informera om det, en brist på transparens.

Det är en omfattande, djupgående och noggrann kartläggning av Google och Googles tjänster som EFF nu publicerat som en uppföljare på en tidigare undersökning.

EFF

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This