Du, jag har tänkt på en sak

Du, jag har tänkt på en sak

– Du, jag har tänkt på en sak?
– Det har du?
– Ja, på att du aldrig skriver något om de som blandar prylar?

– Blandar prylar?
– Ja, de som kanske kör Windows och en iPhone?
– Vad är det med dem då?
– Du skriver ju aldrig om den kombinationen?
– Nej, det gör jag nog inte särskilt ofta.
– Varför inte?
– För att jag inte använder Windows. Det är många år sedan jag gjorde det och jag kan i ärlighetens namn inte så mycket om Windows längre.
– Du kan väl lära dig?
– Absolut men till vilken nytta?
– Vadå till vilken nytta?
– Jag använder inte Windows, kommer inte att använda Windows så varför ska jag hålla mig uppdaterad om Windows?
– De som kör Mac och som har en Android-telefon då?
– Ja, vad är det med dem?
– Du skriver inte om dem heller?
– Nej, jag ser lika liten anledning att hålla mig mer uppdaterad om Android än det jag läser och lär mig som det är just nu.
– Du är inte intresserad?
– Det handlar mer om nytta än om intresse. Jag har ingen nytta av att lära mig mer om Android eller mer om Windows därför jag inte använder prylarna.
– Du kanske skulle få fler läsare?
– Kanske men jag har inte hur mycket tid till mitt förfogande heller så jag prioriterar. Sedan handlar det om trovärdighet också. Kan jag inte testa själv, se själv och ta reda på saker själv med de prylar jag använder så är jag inte intresserad av att skriva.
– Så du har valt bort Android och Windows?
– Absolut och utan minsta tvekan. Jag använder Windows undantagsvis och det gäller Android också. Ingen av de plattformarna ingår i mina verktyg och de kommer inte att göra det heller under överskådlig framtid. Jag kan det jag tycker mig behöver kunna och har inget intresse av att lära mig mer lika lite som jag har intresse av att byta ut någon av mina prylar.
– Är inte det lite inskränkt?
– Det är inskränkt, begränsat och egocentrerat därför att det är mina val och mina prylar.
– Hur vet du att du inte missar något?
– Jag är inte helt insnöad. Jag håller lite koll men det finns ingenting som fått mig ens det minsta övertygad om att byta ut något av mina verktyg. När det gäller Android så finns det inte på kartan. När det gäller Windows är ingenting uteslutet men det är liten sannolikhet.
– Så det är bara Apple som gäller?
– Jepp.

Missa inte Mackens fråga!
Share This