Confide stäms för att lova för mycket

Confide stäms för att lova för mycket

Confide, ett tillägg för Apples iMessage, har stämts i domstol i New York för att utlova säkerhet som kan kringgås. Appen är inte så säker som Confide säger, hävdas det i stämningen.

USA är det vanligt med okynnesstämningar men det här är en stämning av en annan art. Det handlar om marknadsföring, löften och om säkerhetsfunktioner som inte håller vad Confide lovar, hävdas det i stämningen som lämnats in till domstol i New York.

Skärmbilder

Confide är ett populärt tillägg för Apples iMessage och appen innehåller en rad tillägg för meddelandetjänsten. Meddelanden raderas efter en kort tidsperiod, meddelanden ska inte kunna sparas med hjälp av en skärmbild och så vidare.

Screenshots have the potential of making the impermanent permanent. Confide prevents screenshots on most of our platforms. Where prevention is not technically feasible, our patent-pending reading experience ensures that only a sliver of the message is unveiled at a time and that the sender’s name is not visible. We also kick the recipient out of the message and notify the sender that a screenshot has been attempted.

Confide

Desktop

Enligt stämningen så kan hela meddelanden med avsändarens namn sparas i Windows, med speciella inställningar, och funktionen att bara en del av meddelandet visas fungerar inte i desktop-versionen av Confide.

Confide själva menar att stämningen är grundlös och när det gäller skärmbilder så kan en skärm fotograferas med en annan mobiltelefon.

Här kan du läsa hela stämningen