Bose anklagas för att spionera på sina användare

Bose anklagas för att spionera på sina användare

Bose, den amerikanska tillverkaren av högtalare, hörlurar och annan ljudutrustning anklagas för att spionera på sina användare och samla in information. Anklagelserna förs fram i en stämning som lämnats in till en amerikansk domstol i Chicago.

Enligt stämningen som uppmanas köpare av Bose-produkter, hörlurar, att ladda hem och installera Bose officiella app. I appen ska användaren fylla i information om sig själv och det är denna app som anklagas för att samla in information om musikval, podcasts och annat som spelas upp på den aktuella telefonen. Informationen skickas sedan vidare till bland andra Segment.io som sedan i sin tur skickar informationen vidare.

Appen

Enligt stämningen så används appen kopplad QuietComfort 35, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II, SoundLink Color II, SoundSport Wireless och SoundSport Pulse Wireless för att samla in information.

Reuters

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This