Attackerna mot det amerikanska valet gjordes på order av Putin

Attackerna mot det amerikanska valet gjordes på order av Putin

Attackerna mot det amerikanska valet och Hillary Clinton gjordes på direkt order av Vladimir Putin, avslöjar Reuters idag. Putin gav order till en rysk tankesmedja att ta fram en plan innehållande attacker och spridande av desinformation riktad mot det amerikanska presidentvalet.

Avsikten var att misskreditera Hillary Clinton, se till att väljarna gav Donald Trump sitt stöd, och också att underminera tilltron till den amerikanska demokratin och det amerikanska valsystemet.

Dokument

Till stöd för uppgifterna har Reuters flera dokument som upprättats av den ryska tankesmedjan. Dokumenten ska ha kommit över av amerikanska underättelseorganisationer och sedan lämnats över till nyhetsbyrån.

Putin has denied interfering in the U.S. election. Putin’s spokesman and the Russian institute did not respond to requests for comment.

The documents were central to the Obama administration’s conclusion that Russia mounted a “fake news” campaign and launched cyber attacks against Democratic Party groups and Clinton’s campaign, the current and former officials said.

RT

I desinformationskampanjer pekas Russia Today, RT, ut tillsammans med bloggare och nyhetssajter för att ha spridit videor, texter och bilder med kraftig vinklad eller felaktig information, oftast med hård kritik mot Hillary Clinton.

Intrånget i det demokratiska partiets datorsystem ska däremot ha varit en helt egen operation styrd direkt från Kreml , uppger Reuters. Intrånget ingick inte direkt i den nu avslöjade, orkestrerade kampanjen men var en del i Putins plan.

Stora delar av uppgifter och information stals vid det intrånget publicerades sedan av Wikileaks, i tid innan valet avgjordes, och det har tidigare framkommit uppgifter som pekar mot att tidpunkten noga valdes av Julian Assange för att försöka att skada Hillary Clinton maximalt.

Reuters

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This