Apples bilprojekt lever i högsta grad

Apples bilprojekt lever i högsta grad

Efter att ha nåtts av uppgifter om att Apple mer eller mindre har lagt ned sitt bilprojekt kommer nu uppgifter om att Appl ehra fått tillstånd att testa automatiska, självkörande bilar av myndigheterna i Kalifornien.

Tillståndet gavs på fredagen av Department of Motor Vehicles och om Apple hade lagt ned sitt projekt så hade det ju knappast funnits anledning att ansöka om något tillstånd.

Though the permit covers only three vehicles, it’s the biggest concrete evidence that the company sees itself as a player in the race to bring self-driving cars to the road.

As Detroit automakers rush to staff research facilities in Silicon Valley — General Motors pledged Thursday to hire more than 1,100 California employees — tech firms don’t want to lose the chance to develop the software or hardware that powers self-driving cars.

The DMV said the company’s permit covers three Lexus RX450h vehicles from model year 2015, as well as six human drivers who will oversee the tests.

LA Times

Mjukvara

Inledningsvis så sades det att Apple skulle bygga en hel bil och det cirkulerade uppgifter om att Apple hade inlett samtal bland andra med BMW. Under flera år så värvade Apple ingenjörer och andra nyckelpersoner från bilindustrin till ett allt större projekt. Vintern 2016 kom sedan uppgifter om att projekten började att avvecklas och sedan har det varit relativt tyst, fram till nu.

De sista uppgifterna som presenterades rörande Apples bilprojekt var att fokus nu flyttats från en hel bil till mjukvara för en bil. Möjligen är det mjukvaran som nu ska testas ute i en verklig bilmiljö.

Missa inte Mackens fråga!
Share This