Apple ska bygga sina egen grafik-processorer

Apple ska bygga sina egen grafik-processorer

Apple har meddelat det brittiska företaget Imagination Technologies Group att Apple kommer att utveckla sina gena processorer för grafiken i iPad och iPhone inom en två-års period. Beskedet har fått Imagination Technologies Groups aktie att falla med över 70 procent.

Fram till förra året så ägde Apple 8.5 procent av aktierna i Imagination Technologies Group. I mars förra året meddelade Apple också att det fanns planer på ett övertagande. Tydligen har de planera gått i stöpet och i stället så väljer Apple att gå sin egen väg.

Apple held an 8.5 percent share of the issued share capital of Imagination as of April 30 last year. The iPhone maker said in a filing in March last year that it had discussions with Imagination about a possible acquisition, though it did not have plans to make an offer at that time. Apple is Imagination’s largest customer and it described the iPhone maker as “essential to the business of the Group” in its annual report for 2016.

PC World

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This