Apple patentsöker Touch-bar i externt tangentbord

Apple patentsöker Touch-bar i externt tangentbord

Apple har nu lämnat in en patentansökan på ett externt tangentbord med inbyggd Touch Bar. Alltså samma LED-panel som finns i nya Macbook Pro.

“Keyboard with Adaptive Input Row”, är rubriken för ansökan och skisserna och texten beskriver ett externt tangentbord med en LED-panel. Alltså samma lösning som idag finns i nya Macbook Pro men i ett läst, externt tangentbord.

Krönika

Patentansökan kommer inte som någon större överraskning. I december förra året så skrev jag en krönika om att Touch Bar kommer i ett externt tangentbord.

Macken: Touch Bar kommer i externt tangentbord

Det var ingen vågad eller svår gissning utan byggde på antagandet att Apple menar allvar med sin Touch Bar och att Apple skulle göra som Apple brukar göra – lansera en ny teknisk lösning i en enhet och sedan rulla ut den för fler produkter.

Patentansökan

Apples patentansökan understryker att Apple verkligen kommer med ett nytt, externt tangentbord med inbyggd Touch Bar och sannolikt också Touch ID. Sedan återstår att se om tangentbordet går att koppla till gamla enheter eller om det krävs extra hårdvara under skalet för att det ska fungera fullt ut med en Mac.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This