Apple förklarar sitt miljöarbete med fyra nya videor

Apple förklarar sitt miljöarbete med fyra nya videor

Apple har sagt att de kommer att fortsätta sitt miljöarbete trots att president Donald Trump kommer att riva upp flera viktiga miljölagar. Apple har satt höga mål för att återvinna produkter, ta till vara på spillvärme och se till att deras olika verksamheter är miljöneutrala.

Nyligen berättade Apples miljöansvarige, Lisa Jackson, att Apple har ett program med målet att produkterna helt ska tillverkas av återvunnet material.. Apple är inte där ännu men det är dit Apple siktar.

Solenergi

Apple använder också solenergi för att driva sina datacenters och idag är företaget nära sitt mål att alla datacenters ska vara 100 procentigt drivna med miljövänlig energi.

Apples arbete står i stark kontrast till Netflix, Amazon, HBO, ASUS och Acer som pekats ut, speciellt, av miljöorganisationen GreenPeace, för att använda el som producerats bland annat med kolkraft. Nu ska tilläggas att det inte alltid har varit så. Så sent som 2011 så fanns Apple med i botten av GreenPeace rankning men sedan fyra år tillbaka så ligger Apple i topp.

 

Apple har använt mycket avancerad teknik i bygget av sitt nya högkvarter. Alla delar av det nya kontoret är byggt med målsättningen att husen ska ventileras, värmas och använda miljövänlig energi. Det sitter solfångare på taken och under nio av årets tolv månader så kommer Apple inte att behöva köpa energi.

 

Apples produkter innehåller inga skadliga kemikalier och har högsta miljöbetyg. Apple driver också på sina underleverantörer och publicerar en årlig rapport, öppet och publikt om sitt miljöarbete.

 

Apple planerar ett nytt datacenter i Danmark. Ett datacenter där Apple planerar att skicka tillbaka överskottsvärmen ut till det omgivande samhället. Spillvärmen från datacentret ska kunna användas för att värma bostäder är det tänkt.