Så fuskas det i Pokémon GO

Så fuskas det i Pokémon GO

Så fuskas det i Pokémon GO

Det kallas “spoofing” och är ett av flera sätt att fuska i Pokémon GO. Genom att manipulera GPS:en i telefonen så kan du dyka upp var som helst, samla Pokémons men framför allt – attackera och inta gym.

Det är ett problem vilket flera trådar i olika forum, bland annat på Reddit vittnar om. Användare beskriver hur de intagit ett gym, inte sett en enda spelare i närheten men ändå blivit utmanad och förlorat sin plats.

Spoofing

Andra berättar om hur de tagit ett gym, satt sig ned och bevakat omgivningen och trots att det inte finns en själ i närheten så anfallas “deras” gym, de kastas ut och kan inte tjäna mer “coins”.

Reddit

De kan då ha råkat ut för en fuskande användare som använder så kallad spoffing. Enheten knäcks och sedan kan appar som kan manipulera GPS:ens koordinater användas. Det betyder att fuskaren kan mata in valfria platser, ta sig dit, anfalla ett gym eller vandra runt och samla in ägg, pokémons eller item. Detta utan att flytta sig en meter, fysiskt.

Regionala Pokémons

Det spekuleras att regionala Pokémons kan ha bidragit till fusket. Det är Mr Mime, Taurus, Farfetched och Kangashkan som bara finns regionalt. Mr Mime finns hör i Europa, Taurus i Nordamerika, Farfetched i Asien och Kangashkan i Australien. I generation 2 tillkom Heracross och Corsola som finns i Sydamerika och Afrika.

Det är hett eftertraktade Pokémons som inte är sällsynta men som inte så många utanför de aktuella områden har i sina samlingar.

Många

Det många i tråden reagerat på är att fuskarna har anmälts flera gånger men ingenting har hänt.. Just gym är viktiga eftersom de får en belöning av form av coins. Ju längre du håller ett gym desto mer godis får du.

Det är ett högst påtagligt problem som Inte är lätt att lösa. Det handlar om att kunna samla in bevis, utvärdera anmälningarna och sedan verkligen ha ordentligt på fötterna innan det vidtas några åtgärder mot spelare.

Problemet är mindre på iOS-sidan eftersom enheterna måste knäckas innan en spoofing-app kan användas. Knäckta enheter stoppar Niantic från att ansluta till servrarna vilket gör att problemet är mindre bland iPhone-spelare. Problemet är mer påtagligt på Android-sidan och Google har lagt in en buggfix som stoppar spoofing i senaste versionen av Nougat men den uppdateringen har än så länge bara distribuerats till Googles egna Pixel-telefoner.

Det finns också kod som tyder på att Niantic försöker stoppa spoofing men det är som redan sagts inte helt enkelt. Fuskare som rör sig i sin egen stad och som ser till att inte förflytta sig onormalt snabbt och över onormala stora områden kan bli svåra att upptäcka.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.