Analytiker (snillen) spekulerar

Analytiker (snillen) spekulerar

Analytiker (snillen) spekulerar

Andy Hargreaves är gissningsartist, förlåt analytiker vid Pacific Crest Securities. I ett brev till investerare så konstaterar han att om Apple inte förordning på Touch ID så måste Apple antingen överge Touch ID, skjuta upp lanseringen av iPhone 8 eller hitta en annan lösning.

I nyhetsbrevet skriver Hargreaves:

Likely options for Apple include a delay of production or elimination of fingerprint sensing on the OLED iPhone. We believe Apple continues to work on solving its optical fingerprint issues. If it’s able to solve the problems in the next month or so, it would likely place volume orders at that point. This would likely lead to a delay of the OLED iPhone launch, but we would not expect it to meaningfully affect volume for the cycle. If it’s not able to fix the problems in that time frame, Apple may be forced to eliminate fingerprint sensing from the OLED iPhone altogether.

Låt oss för diskussionens skull beta av Hargreaves gissningar en och en.

. Apple överger Touch ID

Knappast sannolikt

. Apple flyttar Touch ID till baksidan

Inte sannolikt men heller inte uteslutet

. Apple skjuter upp lanseringen

Vänta lite nu. Vet Hargreaves när Apple ska lansera iPhone 8?

Problem

Backar vi bandet hela vägen tillbaka så kanske vi också ska ställa oss den riktigt relevanta frågan – vet vi överhuvudtaget att Apple har problem, att Touch UD inte fungerar med den nya designen och OLED?

Faktum är att vi vet ingenting av det här och det finns heller ingenting annat än spekulationer som säger att Apple skulle ha problem. Det utesluter naturligtvis inte att Apple skulle kunna ha problem med Touch ID men å andra sidan så kan vi hålla på så hela natten och lite till med valfritt påstående.

Analytiker

I princip så finns det bara en analytiker värd namnet och det är KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo. Så låt oss för saken skull ta oss en titt på vad han har sagt och skrivit i ämnet.

Ingenting.

Han har däremot gått ut med informationen att iPhone 8 kommer att innehålla en ny kamera för ansiktsigenkänning med 3D-funktion för hög säkerhet. Alltså ett nytt eller kompletterande säkerhetssystem.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.