Apple är med i budgivningen på Toshiba

Apple är med i budgivningen på Toshiba

Apple är med i budgivningen på Toshiba

Apple är med i budgivningen på Toshibas tillverkning av elektronik-kretsar och kan tänka sig att investera miljarder, skriver Bloomberg och recode.

Det ser också ut som att Apple engagerat sig på mer än ett sätt. Apple ska dels ha tagit kontakt direkt med Toshiba, dels tagit kontakt med japanska investerare. med i bilden finns även Foxconn och det är inte uteslutet att Apple samarbetar med sin underleverantör för att kunna lägga ett bud på Toshibas verksamhet.

Toshiba är tvingade att sälja av verksamheter sedan stora brister, ekonomiska, hittats i Westinghouse, det amerikanska dotterbolaget.

Med i budgivningen finns Foxconn, Apple och en grupp japanska investerare, enligt Bloomberg.

Samsungs mardröm

Toshibas kris kan utveckla sig till Samsungs mardröm därför att om Apple kan köpa in sig i Toshiba så kommer det att innebära minskade ordrar för den koreanska teknikjätten. Samsung är idag Apples viktigaste underleverantör tillsammans med Foxconn. Den senare är som sagt också med i budgivningen men frågan är vad japanska och amerikanska myndigheter tycker om en sådan affär.

Kassakistan

Toshibas tillverkning av kretsar (semi-conductor) går bra och enligt uppgifter till Bloomberg så är orderböckerna fyllda vilket innebär att priset kan bli högt. Där kommer Apple in som en välkommen partner för alla som kan tänka sig att lägga ett bud. Apple har en sprängfylld kassakista. Ingen i branschen kan matcha Apples tillgångar men samtidigt så vill inte Apple betala hur mycket som helst.

Så frågan är vilka Apple slår sig samman med – Toshiba. Foxconn eller gruppen av japanska investerare?

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.