USA försöker att ta ned Kelihos botnet

USA försöker att ta ned Kelihos botnet

USA försöker att ta ned Kelihos botnet

Sedan spansk polis gripit Peter Yuryevich Levashov, efter det att det amerikanska Justitiedepartementet utfärdat en internationell arresteringsorder, så har myndigheterna försökt att ta ned det botnet som Levashov misstänks använda för sin olagliga verksamhet.

Kelihos botnet består av tusentals smittade och kapade Windows-datorer, servrar, och nätet har funnits sedan 2010. Kelihos används för spam, utskick av malware och andra olagliga verksamheter.

Presidentvalet

Peter Yuryevich Levashov misstänks nu, i första hand, för att ha varit en av dem som har försökt blanda sig i och påverka det amerikanska presidentvalet. I andra hand finns misstankar om att under flera år ha opererat Kelihos botnet.

Venturebeat

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.