Shadow Brokers låser upp sitt NSA-arkiv

Hackargruppen Shadow Brokers som försökt sälja sitt arkiv med filer och mjukvara som sägs ha stulits från den amerikanska underättelseorganisationen NSA har nu släppt lösenordet till delar av arkivet.

Auktionen av filerna misslyckades och Shadow Brokers drog tillbaka filerna fram till. Helt nyligen då Shadow Brokers släppte lösenordet till delar av de krypterade filerna.

On Saturday, The Shadow Brokers, a hacker or group of hackers that has previously dumped NSA hacking tools, released more alleged exploits. The group published a password for an encrypted cache of files they distributed last year.

“Be considering this our form of protest,” the group wrote in a rambling, politically loaded rant published on Medium.

Back in August, The Shadow Brokers released a number of exploits stolen from the NSA. Many of these affected hardware firewalls, from companies such as Cisco and Juniper. At the time, the group also dumped another cache allegedly containing more hacking tools, and said they would release the corresponding password to the winner of a bitcoin auction.

Motherboard

De nu släppta filerna innehåller en exploit, mjukvara som kan användas för att exploatera en bugg, för operativsystemet Solaris.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.