Twitter drar tillbaka stämning

Twitter drar tillbaka stämning

Twitter drar tillbaka stämning

Sedan de amerikanska myndigheterna, Homeland Security, snabbt backat i sina krav på Twitter så har den sociala tjänsten dragit tillbaka sin stämning.

Twitters stämning riktades mot Trump-administrationen sedan den via Homeland Security krävde att få ut information om ett Trumpkritiskt twitter-konto. Kort efter det att Donald Trump tillträtt som president så du det upp alternativa myndighetskontor på Twitter. Konton som uppgavs vara startade av enskilda tjänstemän på olika myndigheter. Kontona var ett svar på den munkavle som Vita Huset ville belägga amerikanska myndigheter med.

Intresse

Ett av de kontona drog till sig Vita Husets intresse och via Homeland Security gjordes en begäran till Twitter om att få ut information om vem som startat kontot. Twitter svarade med en stämning, inlämnad till domstol, där Twitter menar att Homeland Securitas begäran strider mot yttrandefriheten.

Kort efter det att stämningen lämnats in till domstol så backade Homeland Security och drog tillbaka sin begäran till Twitter.

– It seemed like a blatant attempt to censor or chill the people behind this account, or to retaliate against people who are speaking out against this administration, säger EFFs advokat Jamie Lee Williams till nyhetsbyrån Reuters.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.