Håll koll på trafiken med Little Snitch

Håll koll på trafiken med Little Snitch

Håll koll på trafiken med Little Snitch

Little Snitch är ett komplement till din brandvägg. Programmet håller koll på inkommande och utgående trafik och du kan skapa regler för varje enskilt program om du vill.

Jag har det installerat i alla mina datorer. Huvudsakligen för att hålla koll på inkommande och utgående trafik. Skulle jag få in något ovälkommet så skulle trafiken avslöja det direkt och Little Snitch slå larm. Jag har också koll på inkommande trafik, speciellt om jag finns på ett öppet nät så vill jag se vilka som försöker anropa och skicka trafik till mig.

Jag vill helt enkelt veta vad min dator skickar och tar emot.

Filter

Little Snitch ligger som ett filter mellan mig och min dator och mellan min dator och omvärlden. Programmet frågar hur ny trafik ska hanteras vilket betyder att direkt efter installationen så får du många frågor men efter ett tag har du koll på alla trafik och Littel Snitch tystnar.

Little Snitch kostar strax under 32 Euro.

What’s New

Version 3.7.4:
Fixed a possible local exploit allowing privilege escalation in Little Snitch Installer
Improved handling of apps running in iOS Simulator
Fixed a crash of Little Snitch Configuration when editing multiple temporary rules
Improved VPN detection
Requirements

Intel, 64-bit processor
OS X 10.10 or later

Little Snitch

 

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.