Apple beställer OLED-skärmar av Samsung

Apple beställer OLED-skärmar av Samsung

Apple beställer OLED-skärmar av Samsung

Apple gäster 70 miljoner OLED-skärmar från Samsung, uppger japanska Nikkei. Stämmer uppgifterna, som uppges komma från tillverkar- och underleverantörsledet, så bekräftar de flera rykten runt Apples nya iPhone.

Ända sedan lanseringen av iPhone 7 och iPhone 7 Plus så har det spekulerats och sagts att detta blir Apple sista modell med en LCD-skärm. Nästa modell kommer att ha en OLED-skärm.

Samsung

Har Nikkei rätt så stämmer också rykten om att det kommer att bli Samsung som kommer att få leverera OLED-skärmarna. Nu har det kanske ingen högoddsare. Samsung är en av få leverantörer som klarar av att leverera den mänga skärmar och komponenter som Apple kräver för tillverkningen av sina produkter.

Nikkei

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.