Wikileaks publicerar fler avslöjanden om CIA

Wikileaks publicerar fler avslöjanden om CIA

Wikileaks publicerar fler avslöjanden om CIA

Wikileaks har fortsatt att publicera material och information ur det som kallas Vault 7 och som tillhör CIA. De senaste dokumenten visar att CIA har tillgång till mjukvara och tekniker för att dölja sina hack och intrång och stället peka ut andra länder, Ryssland och Kina för att nämna två länder.

Wikileaks har publicerat källkod och information om “Marble” ett framework som kan användas för att dölja attacker, intrång och hack. Med hjälp av mjukvaran så kan CIA dölja sina egna spår och istället peka ut andra länder, Ryssland, Kina, Nordkoera och Iran är några av de länder som omnämns.

Today, March 31st 2017, WikiLeaks releases Vault 7 “Marble” — 676 source code files for the CIA’s secret anti-forensic Marble Framework. Marble is used to hamper forensic investigators and anti-virus companies from attributing viruses, trojans and hacking attacks to the CIA.

Marble does this by hiding (“obfuscating”) text fragments used in CIA malware from visual inspection. This is the digital equivallent of a specalized CIA tool to place covers over the english language text on U.S. produced weapons systems before giving them to insurgents secretly backed by the CIA.

Annat håll

Även om avslöjandet kan te sig spektakulärt så är det egentligen inte nya uppgifter. Hackare och kriminella använder samma metoder och försöker ofta dölja sina egna spår och förehavanden på nätet genom att lämnas på efter sig som pekar åt ett helt annat håll.

“Marble” innehåller inga exploits, buggar eller säkerhetshål som CIA använder utan det är ett verktyg för att lägga ut villospår på nätet.

Wikileaks

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.