Uber anlitar advokater för att utreda Susan Fowler

Uber anlitar advokater för att utreda Susan Fowler

Susan Fowler utreds nu av en advokatbyrå, anlitad av Uber, och anklagas för att ha raderat konton. Fowler själv har anlitat egna advokater i en upptrappning av anklagelserna riktade mot Uber.

Susan Fowler är före detta Uber-anställd och det var hennes blogginlägg som startade en internutredning inom Uber efter anklagelser om sexuella trakassaserier riktade mot kvinnliga anställda. Kort efter det att blogginlägget skrivits och uppgifterna hade börjat att få spridning så misstänkte Susan Fowler att hon utreddes och att hon också kunde vara föremål för en smutskastningskampanj där falska uppgifter spreds om henne.

Research for the smear campaign has begun. If you are contacted by anyone asking for personal and intimate info about me, please report asap.

I don’t know who is doing this or why. If someone contacts you, please send me their contact information immediately.

Uber förnekade att att de låg bakom utredningen och spridandet av uppgifterna. Nu har nya uppgifter framkommit och det visar sig Uber faktiskt utreder Susan Fowler och att Ubers tidigare förnekade var en lögn.

Sedan Susan Fowler trätt fram och berättat om en utbredd machokultur med trakassaserier mot kvinnliga anställda inom Uber så har företagets chef Travis Kalanick filmats när han skäller ut en av företagets förare, Uber har stämts av Waymo anklagade för att ha stulit mjukvara för automatiska och självkörande bilar ich f,ler kvinnor har trätt fram och berättat om kulturen inom Uber.

Missa inte Mackens fråga!
Share This