Så liten chans har du att hitta Evolution Items i Pokémon GO

Så liten chans har du att hitta Evolution Items i Pokémon GO

Flera av de nya figurerna i Pokémon GO (generation 2) kräver det som kallas “evolutions items”, stenar, plåtburkar, kretskort och allt vad det är. Saker du måste hitta innan du kan utveckla och ta din Pokémon till nästa steg i utvecklingen.

En sökning på nätet ger en rätt entydig bild – du har betydligt mindre än en (1) procents chans att få en “evolution item” vid ett Pokéstop. De siffror jag har hittat pekar mot att det handlar om under en halv procent chans om du räknar samman alla “items”.

Sammanställningar

Det finns större sammanställningar där antalet snurrade Pokéstops har kartlagts och de undersökningarna pekar mot ännu lägre siffror, ned mot 0.02 procents chans. Pokémon Hubs undersökning handlar om över 23 000 snurrade stopp vilket dels är ett stort underlag, dels pekar mot att chanserna att hitta en “evolution item” är mycket små. Långt mycket svårare än att fånga spelets mest sällsynta Pokémon.

Sakerna

Här är sakerna du ska hoppas att få

  • Dragon Scale (0.02%)
  • Metal Coat (0.04%)
  • Sun Stone 0.0.3%
  • Upgrade (0.03%)
  • Kings Rock (0.03%)

Siffrorna inom parantes är den chans du har att hitta eller få en sak vid ett Pokéstop.

Sjunde dag

Ett kort tag såg det ut som att du fick en sak var sjunde dag – om du hade spelat sju dagar i rad. Det ser inte ut vara så längre och det är många som spelat de sju dagarna utan att få någon sak. En gissning är att du får en evolution item första gången du spelat sju dagar i rad och snurrat på Pokéstops sju dagar i rad.

 

SAK

POKEMON

EVOLUTION

GODIS

Dragon Scale

Seadra

Kingdra

100

King’s Rock

Poliwhirl

Politoed

100

Slowpoke

Slowking

50

Metal Coat

Onix

Steelix

50

Scizor

50

Sun Stone

Gloom

Bellossom

100

Sunkern

Sunflora

50

Upgrade

Porygon

Porygon2

50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This