Samsung knäckte sig själva med sin klocka

Samsung knäckte sig själva med sin klocka

Samsung satsade stora resurser på att hinna före Apple med en klocka och fokus lades på träningsfunktioner. Samsung tog snabbt fram flera protoyper, presenterade dem på interna möten, hann före Apple men blev trots det överkörda av Apple Watch.

Samsung gjorde det de brukar – titta på Apple, försöka bedöma vad Apple ska göra och anpassa sin produkt efter Apple.

In typical Samsung fashion, sources say, the executives in Korea wanted Samsung to beat Apple to the market with its own advanced health wearable. “They especially wanted to get a product announced before the Apple Watch was announced,” one engineer told me.

Fast Company

WWDC

Samsung räknade med att Apple skulle visa upp sin Apple Watch i samband med WWDC i början av juni 2014 och satsade på att visa upp sin klocka veckan innan, i slutet av maj. Samsung satsade också massor av resurser på en klocka som skulle ha avancerade mätfunktioner vad gäller folks hälsa vilket betydde att amerikanska kontrollmyndigheter krävde in testresultat, analyser och klockan krävde licens och tillstånd.

Samsung hade räknat fel. Aplles lanserade inte Apples Watch förrän i september. Dessutom så var Apples klocka var inte så avancerad som Samsung hade trott och efter Apples keynote så lades flera interna projekt på is.

Räknade fel

Samsung räknade fel vad gäller funktioner, satsade på egen, mer avancerad klocka men klarade inte av att bestämma sig för om de skulle satsa på en enklare, billigare klocka eller en mer avancerad.

Det slutade med att Samsung inte fick fram en slagkraftig konkurrent till Apple Watch. Apple knäckte inte Samsung – Samsung knäckte sig själva.