Hackare försöker pressa Apple på pengar

Hackare försöker pressa Apple på pengar

Just nu sprids uppgifter om att en grupp hackare försöker pressa Apple på pengar med hot om att låsa flera miljoner iCloud-konton och alla enheter som är knutna till dem på nätet. Tills motsatsen bevisats så ger jag ingenting för uppgifterna.

Hackarna har visat upp skärmbilder på e-post, brevväxling med Apples säkerhetsavdelning, och en video som ska utgöra bevis. Videon visar att de har tillgång till ett iCloud-konto och det är inte alls osannolikt. Det kan vara deras eget konto eller ett offer som blivit av med sina kontouppgifter men från en video till att sitta på miljontals konton är det långt.

Låsa ned

Turkish Crime Family, som hackarna kallar sig, kräver motsvarande 100 000 dollar i bitcoin för  att inte börja att låsa ned konton.

“I just want my money and thought this would be an interesting report that a lot of Apple customers would be interested in reading and hearing,” one of the hackers told Motherboard.

Antalet konton som hackarna uppger sig ha tillgång till varierar i deras egen kommunikation och som sagt – bevis saknas.

According to one of the emails in the accessed account, the hackers claim to have access to over 300 million Apple email accounts, including those use @icloud and @me domains. However, the hackers appear to be inconsistent in their story; one of the hackers then claimed they had 559 million accounts in all. The hackers did not provide Motherboard with any of the supposedly stolen iCloud accounts to verify this claim, except those shown in the video.

Motherboard

Dementerar

Apple har nu gått ut (efter det att denna artikel skrevs) och dementerat uppgifterna om ett intrång i iCloud.

There have not been any breaches in any of Apple’s systems including iCloud and Apple ID. The alleged list of email addresses and passwords appears to have been obtained from previously compromised third-party services.

De konton som kapats är alltså samma konton som kapats tidigare i samband med intrång i flera e-post leverantörers datorsystem.

Missa inte Mackens fråga!
Share This