FBI-chefen: - Jag har ingen information som stödjer dessa tweetar

FBI-chefen: – Jag har ingen information som stödjer dessa tweetar

FBI-chefen James Comey pressades hårt under de öppna förhören i representanthusets underättelseutskott om Donald Trumps uppgifter om att den amerikanske presidenten skulle ha avlyssnats i Trump Tower.

FBI-chefens svar om det ligger något sanning i Trump ilägg på Twitter var:

– Jag har ingen information som stödjer dessa tweetar.

James Comey underströk också att FBI gjort en grundlig undersökning av uppgifterna men inte kunnat finna någonting som stöder Donalds Trumps anklagelser. Comey bekräftade också att FBI utreder eventuell rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet och att det även innefattade ryska kontakter med Trumps medarbetare.

Ingen avlyssning

Underrättelseutskottets republikanske ordförande Devin Nunes tillbakavisade också Trumps påståenden om att han skulle ha avlyssnats i Trump Tower. Han uteslöt dock inte att Trump och hans kampanjstab kan ha avlyssnats på andra sätt – även om utskottet inte funnit några sådana uppgifter heller.

Även NSA-chefen Mike Rodgers tillbakavisade Vita Husets påståenden om att brittiska GCHQ skulle ha använts för avlyssningen av Donald Trump.

Washington Post

Twittrar

Donald Trump själv gör det han brukar – twittrar om helt andra saker och försöker styra över fokus på andra saker än hans egna inlägg och anklagelser.

Notera att Trump använder den förre underrättelsechefens uppgifter och att han dementerar något ingen har påstått – att Trump skulle ha konspirerat med Ryssland. Det som undersökts är eventuella kontakter och huruvida Ryssland försökt påverka valet.