FBI-chefen dementerar Trumps uppgifter

FBI-chefen dementerar Trumps uppgifter

Enligt New York Times så har FBI-chefen James Comey kontaktat det amerikanska Justitiedepartementet och bett myndigheten att dementera Donald Trumps uppgifter om att han avlyssnades på order av Barack Obama. Trumps twittrande inte bara hävdar att han avlyssnats utan även att FBI begått lagbrott.

Anklagelserna har förts fram på Twitter av Donald Trump.

Donald Trumps twittrande, för att det ska vara sant, innebär att både den tidigare presidenten och FBI har brutit mot amerikanska lag. Presidenten har inte befogenheter att beordra avlyssning av en individ utan avslyssningsbeslut tas av underättelsetjänstorganisationerna efter begäran hos en speciell, och hemlig, domstol (FISA).

Vill tillbakavisa

James Comey vill nu att Justitiedepartementet tillbakavisar uppgifterna då Trumps uppgifter innebär att FBI i så fall brutit mot amerikanska lag.

The F.B.I. director, James B. Comey, asked the Justice Department this weekend to publicly reject President Trump’s assertion that President Barack Obama ordered the tapping of Mr. Trump’s phones, senior American officials said on Sunday. Mr. Comey has argued that the highly charged claim is false and must be corrected, they said, but the department has not released any such statement.

New York Times

Den förre amerikanske underättelsechefen, James Clippers förnekar kategoriskt att det funnits något sådant domstolsbeslut riktat mot Donald Trump.