Facebook medger att deras modererings-system inte fungerat

Facebook medger att deras modererings-system inte fungerat

När brittiska BBC avslöjade att det fanns sexualiserade bilder på barn på den sociala mediatjänsten och meddelade Facebook så agerade Facebook, genom att anmäla BBC. Nu medger Facebook att deras system för att ta hand om klagomål inte fungerat.

Det under en utfrågning av brittiska the Home Affairs select committee  som Facebook fick flera frågor om det inträffade och Fcebooks Simon Milner medgav att modererings-systemet inte fungerat. Även Twitter och Google hade kallats till utfrågningarna och de sociala mediatjänster fick hård kritik av de folkvalda politikerna.

Executives from Facebook, Twitter and Google were asked by the Home Affairs select committee why they did not police their content more effectively, given the billions they made.
They were told they had a “terrible reputation” for dealing with problems.
The firms said they worked hard to make sure freedom of expression was protected within the law.

Twitter

Kommitténs ordförande Yvette Copper läste upp Twitterinlägg med rasistiska angrepp på flera ledande politiker, däribland Angela Markel och Londons borgmästare Sadiq Khan. Trots mycket grova påhopp så har Twitter inte stängt ned de aktuella kontona.

She added: “We understand the challenges that you face and technology changes very fast, but you all have millions of users in the United Kingdom and you make billions of pounds from these users, [yet] you all have a terrible reputation among users for dealing swiftly with content even against your own community standards.

BBC