Därför byter Netflix betygssystem

Därför byter Netflix betygssystem

 

Netflix rullar just nu ut en uppdatering där den femgradiga skalan byts mot tummen upp eller tummen ned. Förklaringen är enkel – femgradiga betyg tenderar till att fungera mycket dåligt.

Underlaget för det finns att finna i en analys som YouTube genomförde redan 2009. Även om det kan vara lätt att tro ett en femgradig skala är bättre och ska säga mer om vad folk tycker så är det precis tvärtom. Vi ger i huvudsak antingen en etta eller en femma i betyg. Vi ger ett av två betyg även om det finns fler val visar det sig.

Seems like when it comes to ratings it’s pretty much all or nothing. Great videos prompt action; anything less prompts indifference. Thus, the ratings system is primarily being used as a seal of approval, not as an editorial indicator of what the community thinks about a video. Rating a video joins favoriting and sharing as a way to tell the world that this is something you love.

Slutsatsen är – om många ändå ger det lägsta eller det högsta betyget så hur mycket värde ligger det då i en femgradig skala?

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This