Apple värvar Jonathan Zdziarski

Apple värvar Jonathan Zdziarski

Jonathan Zdziarski är ett känt namn i säkerhetskretsar och han har även ett förflutet i jailbreak-kulturen. Nu jobbar han inom Apple.

Jonathan Zdziarski lämnar inga detaljer om vad han ska göra inom Apple men han förklarar varför han accepterat jobbet på sin blogg:

I’m pleased to announce that I’ve accepted a position with Apple’s Security Engineering and Architecture team, and am very excited to be working with a group of like minded individuals so passionate about protecting the security and privacy of others.

This decision marks the conclusion of what I feel has been a matter of conscience for me over time. Privacy is sacred; our digital lives can reveal so much about us – our interests, our deepest thoughts, and even who we love. I am thrilled to be working with such an exceptional group of people who share a passion to protect that.

Högljudd

Under Apples tviste med FBI 2014 så var Jonathan Zdziarski en högljudd motståndare till FBIs argumentation och han skrev flera inlägg fär han varnade för alla tankar på att utveckla en specialversion av iOS för att kunna låsa upp den aktuella telefonen.

Värvningen av Jonathan Zdziarski kommer att ge eko i säkerhets- och jailbreakkretsar och hans kunskaper kommer säkerligen att vara mycket värdefulla för Apple. För oss konsumenter innebär det att iOS och Apples produkter kommer att bli ännu säkrare.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This