Apple kommenterar Wikileaks senaste uppgifter

Apple kommenterar Wikileaks senaste uppgifter

Apple har kommenterat de senaste uppgifterna som Wikileaks har publicerats och konstaterar att det handlar om årsgamla och flera år gamla buggar som redan har åtgärdats.

I uttalandet så klargör Apple också att de inte fått någon information från Wikileaks och att de klargjort för Wikileaks att Apple inte tänker förhandla om något avtal utan information ska lämnas på det sätt som Apple alltid tar emot information.

We have preliminarily assessed the WikiLeaks disclosures from this morning. Based on our initial analysis, the alleged iPhone vulnerability affected iPhone 3G only and was fixed in 2009 when iPhone 3GS was released. Additionally, our preliminary assessment shows the alleged Mac vulnerabilities were previously fixed in all Macs launched after 2013.

We have not negotiated with Wikileaks for any information. We have given them instructions to submit any information they wish through our normal process under our standard terms. Thus far, we have not received any information from them that isn’t in the public domain. We are tireless defenders of our users’ security and privacy, but we do not condone theft or coordinate with those that threaten to harm our users.

Techchrunch

I Wikileaks material finns buggar från 2014, 2015 och buggar som är hela åtta år gamla. De har åtgärdats i uppdateringar för länge sedan.

Missa inte Mackens fråga!
Share This