Här är det som är nytt i Apples operativsystem

Här är det som är nytt i Apples operativsystem

Här är det som är nytt i Apples operativsystem

Igår, måndag, efter sju betaversioner så släpptes de skarpa versionerna av iOS 10.3, watchOS 10.2, tvOS 3.2 och macOS 10.12.4. Det är en del nytt i de olika versionerna. Här är Mackens snabbgenomgång.

iOS

Den nya versionerna av iOS innehåller flera nya funktioner i inställningar. Du får en bättre översikt av iCloud och alla dina inställningar. Det är lättare att hitta inställningarna för ditt konto och för ditt Apple ID. Du ser skillnaden direkt i inställningarna.

iOS 10.3 har en ny funktion knuten till AirPods – hitta mina AirPods. Samma funktion som för alla dina andra Apple-prylar, iPhone, iPad och dina Mac-datorer. Du kan leta reda på dem om de kommit på avvägar.

Funktionerna för Siri har byggts ut nu kan du använda Siri tillsammans med tredjeparts-appar, förutsatt att de har stöd för Siri.

CarPlay har uppdaterats och bland annat så ska appar starta snabbare.

watchOS

De två stora nyheterna i Apple Watch och watchOS 3.2 är Theater Mode och SiriKit. Det första är ett läge som du kan aktivera på teater eller i biosalongen. Klockan tänds då inte upp mer ön vid mycket viktiga notiser. Tanken är att klockan ska vara mindre störande.

SiriKit betyder att utvecklare kan använda sig av Siri, Apples digitala assistent. Det i sin tur innebär att vartefter appar uppdateras så kan de får stöd för Siri.

tvOS

tvOS 10.2 innehåller stöd en en ny fjärrkontroll, app, för iPad. Scrollning och förflyttningar i den nya versionen av tvOS ska vara mjukare, mer distinkt och snabbare.

macOS

Nya macOS 10.12.4 innehåller till skillnad från alla de övriga versionerna inte Apples nya filsystem, AFPS men det finns en del andra nyheter.

. Night Shift

Nu kommer omslag till en varmare, gulare ton under kvällstid (blå tid) även till din Mac.

Dikteringen kommer för fem nya språk. Siri har utvecklats och har bland annat fått stöd för kricket-resultat. Kanske inte en funktion som vi i Sverige hett efterlängtat men ändå – nu kan Siri hålla reda på internationell kricket.

I den nya versionen kommer också en begäran från Apple att du ska dela information med dem. Informationen anonymiseras och Apple använder den enbart för internt bruk, främst för att utveckla Siri. Du kan slå av funktionen om du inte vill skicka information till Apple.

Slutligen så innehåller alla de nya versionerna viktiga buggfixar och uppdateringar.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.