Trumps twitter-fiasko

Trumps twitter-fiasko

Trumps twitter-fiasko

Donald Trump hävdade bestämt att Barack Obamza avlyssnat honom i Trump Tower i flera inlägg på Twitter. Utan att ha tillstymmelse till bevis så krävde han att kongressen skulle utreda uppgifterna.

Ingen har hittills sett eller har fått se några bevis och ledande republikaner har tagit avstånd från uppgifterna utom republikanen Devin Nunes som i ett valhänt försök till att ge presidenten lite stöd har sagt att Trump eller hans medarbetare kan ha avlyssnats. Detta som ett led i att andra (ryska diplomater) har avlyssnats och kontrollerats.

Hårt pressad var det precis det Trump hoppats på. En slags bekräftelse vilket snabbt ledde till att Trump återgav uppgifterna i form av en retweet.

Backar

Donald Trump skrev däremot inga inlägg om att Nunes kort efter sina uttalanden backade från sitt uttalande. Nunes har inga som helst uppgifter om att Trump eller hans medarbetare skulle ha avlyssnats som ett led i övervakning av andra.

The chairman of the House intelligence committee has backed down from his dramatic assertion that Donald Trump and his aides were “monitored,” by U.S. spies — a claim the Republicans have cited this week in emails to loyalists.

Rep. Devin Nunes told reporters Friday he can’t be sure whether conversations among Trump or his aides were captured in the surveillance that has become a source of controversy since Nunes made it public in two news conferences this week

NBC News

Efter valet

Även om Nunes hade information som säger att Trump och hans medarbetare oavsiktligt kan ha avlyssnats så handlar det om tiden efter valet, inte under presidentvalskampanjen som Donald Trump påstår.

Efter sina uttalanden så tvingades Nunes be sitt eget utskott om ursäkt för att ha gått ut med uppgifterna till medierna innan utskottet informerades. Under press från bland andra John McCain, tung republikan, så fick Devin Nunes till slut backa även från sina uttalanden. Han har ingenting som styrker eller som ens indikerar att Trump skulle ha avlyssnats.

Lägg sedan till nederlaget när det gäller ny sjukförsäkring, TrumpCare, som skulle ersätta ObamaCare och historiskt låga opinionssiffror så har “The Donald” haft bättre veckor.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.