Trådlös laddning av iPhone 8 blir traditionell

Trådlös laddning av iPhone 8 blir traditionell

Även om ryktena talade om en ny, annorlunda trådlösa laddning av kommande iPhone 8 så bör du inte räkna med annat än en rätt traditionell och fungerande lösning.

Apple uppges ha inlett att samarbete med Energous som jobbar på en trådlösa laddning på distans. Alltså inte den mer traditionella där enheten läggs på en platta, ungefär som nuvarande Apple Watch.

Laddning

Energous har sagt att de snart kommer att ha en färdig lösning, som ska fungera, men en gissning är att Apple ändå inte varit nöjda med resultatet – nu när det ser ut som att Apple ändå vald så kallad induktionsladdning. Samma typ av laddning som finns i Apple Watch.

Den amerikanska tillsynsmyndigheten, FCC, har också bara helt nyligen givit sitt godkännande till en lösning från Energous. Det är en lågspänningsladdning på några centimeters avstånd. Alltså ingen laddning på distans och knappast med så hög spänning att laddningen skulle fungera med en iPhone.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This