Möt hackaren som hackade amerikanska radiostationer

Möt hackaren som hackade amerikanska radiostationer

– Jag har inget mot Trump. Jag hackade radiostationerna för nöjes skull, för uppmärksamheten och jag valde låten därför att jag visste att hacket skulle få uppmärksamhet, säger den hackare som tar på sig ansvaret för att ha hackat flera amerikanska radiostationer.

Han säger sig inte vara medlem i någon speciell grupp men han tillhör några forum och webbplatser där Black Hats möts.

Uttrycket Black Hats är en tydlig markering att han anser sig befinna sig på fel sida om lagen. Black Hats är kriminella hackare, White Hats är de som hela tiden ser till att hålla sig på rätt sida om lagen och så brukar det talas om en tredje grupp, Grey Hats som befinner sig i en gråzon.  

– Så på det sättet kan man väl säga att jag ingår i någon slags grupp. Jag är medlem här, i det här forumet, och är ganska aktiv. Vi är några stycken som brukar utbyta information med varandra.

Av hänsyn till honom så väljer jag att inte berätta vilken webbplats det handlar om eller i vilket forum som intervjun har genomförts via.

Talar för

Det som talar för att det verkligen är han som hackade i alla fall några av radiostationerna är att han tillkännagav intrången innan de var kända i medierna.

– Det blev mycket större än jag hade räknat med och jag kan inte på mig äran för alla intrången. Jag vet inte hur många radiostationer det handlar om riktigt. Radiostationerna använde samma utrustning och säkerhetsproblemen är väl kända i våra kretsar, fortsätter han.

Intrånget och det faktum att radiostationerna spelade “Fuck Donald Trump” oavbrutet har lett till slutsatsen att hacket var politiskt motiverat men det förnekar han.

– Jag har inget emot Trump. Han är min vän. Jag visste att det skulle bli stor uppmärksamhet om jag valde den här musiken och intrånget gjorde jag mest för skojs skull och för att se om det skulle uppmärksammas. Jag menar om jag hade valt en Justin Bieber-låt så hade ju ingen reagerat. Det hade medierna inte brytt sig om, inget drama och ingen uppmärksamhet.

Intervju

Intervjun görs via ett forums interna meddelande-funktion. Han vet vem jag är då jag förklarat vem jag är och varför jag vill intervjua honom medan jag inte vet vem han är, inte mer än hans alias och den lilla information han lämnat ut om sig själv. Inledningsvis så är inte alls så pigg på att bli intervjuad.

Hey depends don’t really wanna talk about it too much. This kinda got bigger than I thought it would. But I guess you can start the questions. Some of your questions I might or might not answer, we’ll see.

Till slut så går han i alla med på att besvara några frågor. När det kommer till frågan om han har några bevis på att det verkligen är han som hackat några av de aktuella radiostationerna så svarar han.

– Jag vet inte hur mycket bevis som jag vill ge dig. Jag skrev om intrånget här innan det var känt. Min tråd var publicerad innan det började att skrivas om det så det får räcka som bevis.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This