Lite läsning för den konspiratoriskt lagde

Lite läsning för den konspiratoriskt lagde

För att ingen ska missledas – detta är spekulationer och lite högt tänkande som det brukar heta men icke för ty – det är vare sig osannolikt eller otänkbart.

Vi börjar med Donald Trumps vanliga uttalanden om Rysslands Putin. De finns dokumenterade på Twitter för den som orkar plöja igenom en flod av påhopp och attacker mot alla som har en avvikande åsikt.

Donald Trumps twittrande har även innehållit hård kritik mot USAs underättelsetjänster som han direkt pekat ut som ansvariga för att bland annat ha läckt den komprometterande informationen om honom själv. Trump har själv sedan han blivit vald besökt bland annat CIA och lovat organisationen sitt stöd.

President

Nåväl, vi har en president som hyllar Putin och vi har en president som svingar vilt mot allt och alla, även mot USAs underättelsetjänst.

Vi rusar nu framåt i tiden till efter det att Trump blivit vald och efter det att han utsett Michael Flynn till säkerhetspolitisk rådgivare.

Någonstanns sitter en underrättelseagent och avlyssnar ryska diplomater, däribland den ryske ambassadören Sergey Kislyak. Tro inget annat än att det görs regelmässigt och det är långt ifrån osannolikt att även Michael Flynns telefonsamtal har snappats upp.

Olagligt

Det är olagligt för en privatperson att blanda sig i USAs utrikespolitik och vid tiden för samtalen så är Michael Flynn att betrakta som privatperson. Underättelsetjänsterna varnar den tillträdande administrationen för Flynns förehavanden och sedan händer ingenting förrän Flynn själv först förnekar samtalens innehåll för den amerikanska vicepresidenten Mike Pence och sedan upprepade gånger i intervjuer med medier.

Granskningen drivs av Washington Post och New York Times som hela tiden hänvisar till insatta källor och som uppenbarligen har mer än en uppgiftslämnare. Kort sagt tidningarna är säkra på att Michael Flynn ljuger.

Kom nu ihåg att jag spekulerar, fortfarande, och utan att försöka mig på att ta reda på vilka källor som tidningarna har så är det min gissning att bland alla uppgiftslämnarna så finns en underättelseagent.

Missa inte Mackens fråga!
Share This