Jag funderar inte så mycket

Jag funderar inte så mycket

Jag funderar inte så mycket. Jag vill inte fundera så mycket. Det ska bara fungera. Det handlar i grunden och att rikta kraften och energin åt rätt håll och fokusera på rätt saker. Strulande teknik har jag inte tid för.

Jag har dessutom i vissa lägen mycket dåligt tålamod och kort stubin. Teknik som sinkar mig gör mig milt vansinnig. Över tid så har jag därför helt enkelt valt bort lösningar och teknik som sannolikt, mycket sannolikt, är billigare men som kräver lite mer jobb och kunskap.

Datakunskaper

Nu har jag förmodligen lite mer datakunskaper än gemene man. Jag vill i alla fall gärna tro det efter att ha sprungit runt i databranschen redan innan Internet var allmän egendom. Får jag en pryl i mina händer så vill jag veta två saker:

. Hur den fungerar
. Vad jag kan göra med den

Detsamma gäller appar och dataprogram med den skillnaden att jag inte bryr så mycket om hur de fungerar utan vad jag kan göra med dem.

Det är så alla program som jag ramlar över utvärderas – vad kan jag göra med dem. 

Jag funderar inte så mycket.