Här är de nya funktionerna i Pokémon GO

Här är de nya funktionerna i Pokémon GO

 

Det kommer ett duellläge i Pokémon GO där du kan spela mot och utmana andra och det kommer även en möjlighet att byta Pokémons med andra men fortfarande inga konkreta nyheter om generation 2.

Niantic, utvecklarna bakom Pokémon GO, är lika kända för att ha skapat 2016 största succé i Apples App Store som de är för att inte kommunicera med de som spelar Pokémon GO. Företaget ger få intervjuer och då är det oftast John Hanke, Ninatics chef som uttalar sig. Nu har Hanke intervjuats av vice.com och i den intervjun får vi ytterligare några skärvor av ny information.

Nya funktioner

De nya funktioner som nämns i intervjun är en duell där du kan utmana och spela mot andra spelare.

These include monster trading and player-versus-player battles. These are on the way, says Hanke, who adds that if the servers hadn’t been so sketchy at launch, at least one of them would already be out there, likewise a gym battle system, supplementing what he feels is a “rudimentary” version of the game they envisioned.

En möjlighet att byta Pokémons med andra ser också ut att finnas bland de närmaste, framtida planerna.

Färre spelar

 Det står också klart att allt färre spelar och en av Niantics största utmaningar är att komma över och örbi den första hajpen och behålla spelare och få nya spelare.

But that was then. In 2017, Pokémon Go isn’t riding so high in the app stores, such is the turnover of new products in those spaces. In December 2016, the number of daily users in the UK had fallen from a peak of 1.7 million to 53,000. Hanke himself feels that the app has only somewhat reached Niantic’s original vision for it.

John Hanke pratar i intervjun om fler samarbetsfunktioner och hans vision är ett spel där hela familjer spelar med varandra och att de hör funktionerna ska vara mer än dagens funktioner där du går runt och fångar Pokémons.

Andra generation

En andra generation nämns inte i intervjun. Förmodligen inte av något annat skäl än att video.com faktiskt inte frågar om de förmodade nya små digitala monstren. Det vi vet är att några av de här funktionerna kommer “soon”. Några av funktionerna hade redan varit på plats om Ninatic inte hade tagit på sängen av spelets omedelbara succé. Mycket tid och personal gick åt i starten att överhuvudtaget se till att spelet fungerade och att folk kunde spela. Det var överbelastade servrar och problem med att hålla spelet uppe vartefter det rullade slut i fler länder. Nu ser Niantic ut att ha hittat en balans, sannolikt mycket beroende på att det helt enkelt är avsevärt mycket färre som spelar. 

Färre spelar

Har spelarna i Storbritannien fallit från 1.7 miljoner till runt 53 000 så är det sannolikt att tidigare uppgifter som säger att några få procent är kvar av de 20 miljoner som spelade i USA under en period också stämmer. Pokémon GO har fallit tillbaka till en mer normal nivå vilket lättat belastningen på servrarna.

Samtidigt så kräver Pokémon GO en viss nivåpå spelandet för att det ska köpas prylar i den interna butiken och det krävs intäkter på en viss nivå för att hålla igång utvecklare, tekniker och all annan personal. Ninatic måste locka tillbaka gamla spelare och hitta en ny publik.