Donald Trump är en notorisk lögnare

Donald Trump är en notorisk lögnare

Donald Trump fortsätter att skapa svallvågor i sociala medier efter en rad av nya lögner. Vid sin första egna presskonferens på ett tag hävdade Trump att hans valseger var den första sedan Ronald Reagan vilket inte är korrekt, inte heller det antal elektorsröster som han hävdade att han fick.

Under presskonferens så hävdade Trump att han fick 306 elektorsröster vilket inte alls är korrekt. Två elektorer gick mot Trump som alltså fick 304 elektorsröster. Hans valseger är inte heller den största sedan Ronald Reagan 1984.

George W. Bush fick fler röster 1988, Bill Clinton fick fler elektorsröster 1992 och 1996 och Barack Ombama 2008 och 2012. Sju av de senaste presidenterna fick fler elektorsröster än Donald Trump.

Medierna

Trump fortsätter också sitt krig med medierna och hävdar nu att alla uppgifter om kontakter med Ryssland ör falska och påhittade. Den amerikanska presidenten är också mycket upprörd över de läckor som bland andra New York Times och Washington Post hänvisar till och som är läckor inom de amerikanska underrättelseorganisationerna.

I någon slags märklig logik är är den information läckorna lämnat till tidningarna korrekt men nyheterna som publiceras är flaska.