Det är inte så svårt att lägga pusslet

Det är inte så svårt att lägga pusslet

Det är inte så svårt att lägga pusslet för att komma fram till att Apples nya iPhone (iPhone 8) kommer att ha trådlös laddning, OLED-skärm och bättre batteritid.

Pusselbit nummer 1:

Apple är numera medlemmar av Wireless Power Consortium.

Varför går du med i en intresseorganisation om du inte har konkreta planer?

Visst, Apple har induktionsladdning i sin Apple Watch idag men det har Apple haft i två generationer utan att för den skull ha anslutit sig till Wireless Power Consortium. Detta är bekräftade uppgifter. Det är bara att besöka organisationens webbplats och lista nya medlemmar.

Pusselbit nummer 2:

Apple har beställt 60 miljoner OLED-skärmar från Samsung.

Det här är en jätteaffär och den smyger du liksom inte igenom lika enkelt som ett mindre köp av komponenter. Även om det inte finns någon officiella bekräftelse på affären så finns det flera källor till uppgifterna.

According to multiple industry sources Sunday, Samsung Display recently landed on a deal to supply 60 million units of 5-inch organic light-emitting diode (OLED) displays for the next-generation iPhones. The order follows the previous one struck between the two firms last year for Samsung Display to provide Apple 100 million units of 5.5-inch OLED screens worth 8 trillion won ($6.96 billion).

Pulsenews

[THE INVESTOR] Samsung Display, a subsidiary of Samsung Electronics, has won a fresh deal with Apple to supply an additional 60 million units of organic light-emitting diode panels, worth of 5 trillion won (US$4.3 billion), for the next-generation iPhone, according to news reports on Feb. 13.

The new deal comes after the Korean display maker struck a deal last year supplying 100 million OLED display panels for the upcoming iPhone 8, the first iPhone to adopt an OLED screen, which is widely rumored to be launched in September this year.

The Korea Herald

Det finns fler källor varav Ming-Chi Kou, KGI Securities, får anses vara en hyggligt säker, i alla fall träffsäker källa.

iPad

En intressant fråga i sammanhanget är hur Apple tänker göra med de nya, kommande modellerna av iPad?

Inom kort, kanske bara några veckor bort, så kan Apple kalla till vårens keynote som förmodligen kommer att handla om iPad. Ska vi tro rykten här så handlar det om tre nya modeller:

. iPad Pro 2, 12.9-tum
. iPad 9.7.tum
. iPad 10.5-tum

Kommer de att ha trådlös laddning?

Min gissning, och det ska understrykas att det verkligen inte är något annat ön en ren gissning, är nej.

Detta inte så mycket av marknadsföringsmässiga skäl utan mer av tekniska orsaker. En iPad kräver mer ström för att laddas och det tar längre tid att ladda en iPad än en iPhone. Induktionsladdning och/eller trådlös laddning kan bli för långsamt för en iPad.

Pusselbit nummer 3:

Utgår vi ifrån att pusselbit nummer 2 är korrekt så kan vi nog också anta att pusselbit nummer 3 också stämmer. OLED drar nämligen mindre ström men till den uppgiften kan vi lägga Ming-Chi Kou, KGI Securities (igen) som gått ut med uppgifter om en ny design av insidan i bästa modelle av iPhone.

As battery material tech isn’t likely to see major breakthroughs in the next 3-5 years, mainboard area can only be reduced via stacked SLP, which makes space for larger battery and extended usage time. Thanks to stacked SLP, we expect the OLED iPhone to have similar dimensions to a 4.7” TFT-LCD iPhone, and have comparable battery capacity (equipped with around 2,700 mAh L-shaped 2-cell battery pack) to a 5.5” TFT-LCD iPhone. The battery life of the OLED iPhone could be better than that of the 5.5” TFT-LCD model as OLED panels are more energy-efficient than their TFT-LCD counterparts.

Enkelt omräknat så skulle det kunna innebära att den lilla modellen, 4.7-tum får samma nattetid som nuvarande Plus-modellen. 

Missa inte Mackens fråga!
Share This