Den fantastiska historien om Apple Café

Den fantastiska historien om Apple Café

Året var 1996 och Apple var i kris. I en djup kris och grundaren Steve Jobs hade lämnat sin skapelse. Pennan annan tur företaget och alla idéer övervägdes för att rädda Apple och snabbt få in pengar. Då föddes idén med Apple Cafe´.

Det skulle bli ett cybercafé, internetcafé, med möjlighet att se och köpa Apple-prylar, vara uppkopplad, fika och jobba för den som ville.

It wasn’t an Apple store you’d recognize today, nor was it even designed by Apple. The Apple Cafe, uncovered again recently by Armin Vit, was a retro-future diner with neon lighting and computers at every table. Like a Planet Hollywood born from Cupertino’s womb, you could teleconference with the next booth over, or order a meal with an Apple computer, all from a cafe that looked like the Back to the Future 2 backlot.

Fastcompany har inte bara nedtecknat den fascinerande och intressanta historien om Apple Café utan de har också fått ta del av alla de bilder och skisser som gjordes vilket visar att det vara högst påtagliga planer.

Malplacerad

Idag kan ett internetcafé kännas mer än lovligt malplacerad men då, 1996, var det en radikal idé. Internet var dyrt och långsamt och det var inte var mans egendom. Det här var också innan Apple började lansera sina egna butiker.

När allt var klart och det första caféet skulle börja att byggas så hade Steve Jobs kommit tillbaka till Apple. Han gillade idén men lade den på is och lanserade istället Apples egna butiker. Detta efter att ha räddat Apple med lite kapital från Microsoft och Bill Gates och genom att lansera iPod och sedermera iMac.

The Surprising Genius Of Apple’s Dorkiest Idea