iPhone 8s skärm blir ännu större

iPhone 8s skärm blir ännu större

iPhone 8s skärm blir ännu större

Nya iPhone 8 kan bli ännu större (skärmyta) än nuvarande iPhone 7 Plus. Flera rykten gör gällande att den nya modellen kommer att ha en skärm på 5.8-tum vilket är en större skärm än dagens 5.5-tum som Plusmodellerna som bekant har.

IPhone 8 kommer också att ha en OLED-skärm vilken ska ge bättre färger, djupare färger och en skörm som drar mindre ström än de LCD-skärmar som Apple använder idag.

The most apparent change of the OLED iPhone will be a full-screen design, along with the elimination of the Home button and current fingerprint recognition technology. Of particular note is that we expect the OLED iPhone will adopt a 5.8” physical OLED panel. But the actual display area will be around 5.15”, and the rest will be an area for functions (e.g. allocation of virtual buttons).

Citatet ovan kommer från Ming-Chi Kou, analytiker på KGCi Securities, och det är en av de mest insatta analytikerna när det handlar om Apple.

Touch ID

Enligt uppgifterna så kommer iPhone 8 att ha en skärm på 5.15-tum och en funktionstangenter med bland annat en helt ny biometrics-lösning som kommer att ersätta nuvarande Touch ID. Här finns uppgifter om en irriterande-scanner som läser av ditt retina-mönster (ögat).

Den nya modellen kommer även att ha en ny Hem-knapp.

Kanterna

Storleksmässigt så ska iPhone 8 vara ungefär lika stor som nuvarande 4.7-tums modellen, som iPhone 7. Förklaringen är att iPhone 8 kommer att ha väsentligen tunnare kanter. Skärmen kommer att gå i det närmaste helt ut till kanterna vilket förklarar den större skärmstorleken trots att telefonen i sig inte blir större.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.