Apple bygger ARM-chip för sina nya datorer

Apple bygger ARM-chip för sina nya datorer

Apple bygger ARM-chip för sina nya datorer

Apple utvecklar nu ett eget ARM-chip avsett för kommande datormodeller och det handlar inte om att utveckla en dator med ARM-processor utan en dator som har en hjälpprocessor i form av en ARM-processor.

Konceptet är inte riktigt så revolutionerande som det kanske låter. Apple har utvecklat liknande lösningar för det som sitter under skalet i iPad, iPod och iPhone. det handlar om en centralprocessor som är kopplad till en hjälpprocessor och det Apple tänker göra är att använda en ARM-processor i kombination med en Intel-processor.

Apple Inc. is designing a new chip for future Mac laptops that would take on more of the functionality currently handled by Intel Corp. processors, according to people familiar with the matter.

The chip, which went into development last year, is similar to one already used in the latest MacBook Pro to power the keyboard’s Touch Bar feature, the people said. The updated part, internally codenamed T310, would handle some of the computer’s low-power mode functionality, they said. The people asked not to be identified talking about private product development. It’s built using ARM Holdings Plc. technology and will work alongside an Intel processor.

Bloomberg

En spekulation i sammanhanget är att ARM-processorn skulle kunna användas för att alla uppgifter som kräver lite batterikapacitet. sammantaget skulle det kunna ge ännu bättre batteritid i en Mac-dator.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.