MacBook Pro kommer med ny processor och 32 GB RAM

MacBook Pro kommer med ny processor och 32 GB RAM

Apples nya modell av MacBook Pro kommer att uppdateras under sista kvartalet i år, Q4, skriver analytikern Ming-Chi Kuo i ett brev till investerare.

Nuvarande modeller klarar att hantera upptill 16 Gb RAM och det som nu lär vara aktuellt är att utöka mängden RAM-minne i den större 15-tums modellen till max 32 GB RAM. Samtidigt kommer även Macbook att uppdateras och det kommer att finnas en modell med 16 GB RAM.

In a note to investors obtained by AppleInsider on Monday, KGI analyst Ming-Chi Kuo says he expects Apple’s 2017 laptop line to focus on internal component updates, notably platform-wide adoption of Intel’s Kaby Lake architecture. 

Of interest to professionals, Apple is predicted to start manufacture of a 15-inch MacBook Pro with up to 32GB of RAM in the fourth quarter, double the memory allotment of current top-of-the-line models. Kuo speculates the company will be forced to adopt desktop RAM due to restrictions of current memory system designs. 

Apple har fått kritik för att de nya, dyra modellerna av MacBook Pro har en övre gräns på maximalt 16 GB RAM. Något som Apple har försvarat med att det bland annat handlar om batteriets livstid och batteritid.

AppleInsider

Missa inte Mackens fråga!
Share This