Tjänst ska skydda tjuvar mot bedrägerier

 

Tjänst ska skydda tjuvar mot bedrägerier

Tjänst ska skydda tjuvar mot bedrägerier

 

Nej, det är inte en ordentlig tankevurpa i rubriken – välkommen till en tjänst som skapats för att skydda bedragare, tjuvar och kriminella från att bli – bestulna och drabbas av bedrägerier. Företaget Digital Shadows har skapat ripper.cc som ska skydda mot rippers.

Rippers är tjuvar och bedragare som köper och säljer bluffar och luft. De låtsas att ha kreditkortsnummer, stulna databaser eller vad det nu kan vara. De finns där andra bedragare, kriminella och tjuvar finns – i underground-forum, Dark Web och på illegala auktionssajter. Rippers har nu blivit ett så stort problem att det startats en tjänst, Ripper.cc, som är en databas innehållande man och handles/alias på kända tjuvar som stjäl från tjuvar.

Reklam

Digital Shadows reklam är smått absurd läsning, om det nu inte bara är ett korkat skämt.

Reputation is incredibly important for business. This also applies to cyber criminals who buy and sell goods and services in online marketplaces. Fraud between cyber criminals has always been an issue that limited the profitability of their malicious campaigns.

From the defender’s perspective, rippers can be beneficial. A 2009 Microsoft paper, argued that, in essence, cyber criminal markets are lemon markets where buyers can’t differentiate low and high quality goods, therefore providing a breeding ground for rippers. Every transaction within the market then comes with a “ripper tax” attached to it, decreasing profits for both legitimate buyers and sellers. This in turn, slows the market down and makes further cyberattacks less lucrative.

So if rippers are beneficial to defenders, why are we writing about this and why should you care? Because a new service has emerged that’s aimed at revealing rippers and reducing the problem of fraud so that cyber criminal marketplaces can flourish.

Genomarbetat

Är det ett skämt så är det mycket väl genomarbetat. Det finns en sökbar databas och det finns Putins för både Chrome och Firefox. Det är med andra ord nedlagt en hel del arbete så det finns skäl att tro att tjänsten faktiskt existerar och är på riktigt.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.