DuckDuckGo firar 10 miljarder sökningar

DuckDuckGo firar 10 miljarder sökningar

DuckDuckGo firar 10 miljarder sökningar

Sökmotorn DuckDuckGo sparar inte dina sökningar, kartlägger inte dina sökningar och samlar inte in en assa information om dig. Nu firar DuckDuckGo att de passerat gränsen 10 miljarder sökningar.

Jag använder inte Googles söktjänst så i det fallet jag part i målet. Jag använder sedan flera år tillbaka DuckDuckGo i alla mina enheter. Söktjänsten startades 2008 av internet-entreprenören Gabriel Weinberg och DuckDuckGo kan nu titta tillbaka på ett framgångsrikt 2016, sett till antalet sökningar.

4 miljarder

Sedan starten så har alltså DuckDuckGo räknat in 10 miljarder sökningar varav hela 4 miljarder gjordes under förra året. Ett stort sett framåt togs när Apple inkluderade DuckDuckGo som ett val i alla versionerna av Safari i samband med lanseringen av iOS 8, 2014. Samma år så plockades DuckDuckGo också med i Mozillas Firefox.

We are proud to say that at the end of last year, we surpassed a cumulative count of 10 billion anonymous searches served, with over 4 billion in 2016! We are growing faster than ever with our first 14M day on Jan 10, 2017.
People are actively seeking out ways to reduce their digital footprint online. For example, a Pew Research study reported “40% think that their search engine provider shouldn’t retain information about their activity.”

Gabriel Weinberg

Lagrar inte

DuckDuckGo lagrar inte dina sökningar och samlar inte in information om vad du söker efter eller när du gör det – till skillnad från Google.

Det är därför DuckDuckGo skapades och tjänsten startades – som ett alternativt till Google och som en sökmotor där du inte är produkten.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.