img_4170

Varför har en del Pokémons lite blå bakgrund i listan över fångade figurer?
Visste du att det finns riskera med att ha fulla lager?
Vet du varför det lönar sig med att kasta skruvade bollar?

Pokémon GO byggs ut och utvecklas hela tiden och då mycket styrs direkt från servrarna av Niantic så är det inte alltid lätt att hänga med i nyheterna. 

Blå bakgrund

Du kanske har lagt märke till att en del av dina fångade Pokémons har en liten blå bakgrund. Det är inte en markering att du fångat dem kvällstid utan det är helt enkelt den eller de senaste figurerna som du fångat.

Fulla lager

Är du nära att ha fulla lager, full inventarielista, så tänk på att när du har fyllt alla lager så kan du inte få några ägg när du snurrar på ett Pokestop.

Skruva dina bollar

Det har diskuterats huruvida du kan öka dina chanser att fånga en Pokémon med en skruvad boll eller inte. The Silph Road, ett Pokémon-projekt, har gjort en omfattande test och det visar sig att du definitivt kan-ska dina chanser med en skruvad boll.

Skydda

Är du rädd för att skicka iväg, Transfer, några av dina figurer till professorn av misstag så kan du ”skydda” dem genom att favoritmarker dem. Figurer med en tänd stjärna kan inte skickas iväg nämligen.

Nästen

Har du spelat ett tag så kanske du redan har hårt talas om ”Nesting”, nästen och områden med speciellt många Pokémons av en viss sort. Niantic utvecklarna av Pokémon GO kan skruva och justera en hel del i spelet direkt från sida, via servrarna. En sådan detalj är vilka figurerar som ska dyka upp var och då och då görs justeringar och förskjutningar vilket gör att vissa Pokémons blir vanligare medan andra blir mindre vanliga. Detta kan Niantic ändra och det görs då och då, ungefär med en dryg veckas mellanrum ibland.