Turkiet jagar nätanvändare

Turkiet jagar nätanvändare

Den turkiska regimen fortsätter att slå ned hårt på all opposition och i ett uttalande från det turkiska inrikesministeriet så sägs att 10 000 nätanvändare just nu utreds.

Turkiet har periodvis stängt ned Twitter, Facebook och andra sociala medier, journalister har gripits och tidningar har stängts.

Turkey, which faces security threats from Kurdish and leftist militants and Islamic State, has sacked or suspended more than 100,000 people following an attempted military coup in July. It says the measures are necessary to root out supporters of the putsch and other terrorists.

Rights groups and some European countries have said President Tayyip Erdogan is using the current state of emergency to quash dissent. Since the coup, more than 150 media outlets have been shut down and 140 journalists arrested.

Reuters

Ett mycket stort antal människor har gripits, förhörts och några finns fortfarande kvar i turkiska fängelser. Efter det misslyckade kuppförsöket så har Erdogans regim stärkt greppet om makten och avskedat tusentals offentliganställda. 

Missa inte Mackens fråga!
Share This